Profiterol Tarifleri
Profiterol Nasıl Yapılır?
1 su Bardağı suyu tencereye koyarak kaynatıyoruz. Kaynayan suyumuzun üzerine margarinimizi ve 1 tutam tuzumuzu atıyoruz. Bir su bardağı elenmiş unu kaynayan suyun içine döküyoruz. Çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. Koyu bir hamur oluşturuyoruz. Kısık ateşte hamurumuzu 5 dakika pişiriyoruz. Beş dakika pişirdikten sonra ocaktan indirerek soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan hamurumuzun içerisine 4 tane yumurta kırıyoruz, mikserle iyice çırpıyoruz. Yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış tepsiye bir tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar halinde sırayla diziyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza tepsimizi koyarak pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık Devamı:
1 su Bardağı suyu tencereye koyarak kaynatıyoruz. Kaynayan suyumuzun üzerine margarinimizi ve 1 tutam tuzumuzu atıyoruz. Bir su bardağı elenmiş unu kaynayan suyun içine döküyoruz. Çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. Koyu bir hamur oluşturuyoruz. Kısık ateşte hamurumuzu 5 dakika pişiriyoruz. Beş dakika pişirdikten sonra ocaktan indirerek soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan hamurumuzun içerisine 4 tane yumurta kırıyoruz, mikserle iyice çırpıyoruz. Yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış tepsiye bir tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar halinde sırayla diziyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza tepsimizi koyarak pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık Devamı:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder