13 Mayıs 2013 Pazartesi

Profiterol Tarifleri

Profiterol Tarifleri

Profiterol Nasıl Yapılır?
1 su Bardağı suyu tencereye koyarak kaynatıyoruz. Kaynayan suyumuzun üzerine margarinimizi ve 1 tutam tuzumuzu atıyoruz. Bir su bardağı elenmiş unu kaynayan suyun içine döküyoruz. Çırpma teli ile iyice karıştırıyoruz. Koyu bir hamur oluşturuyoruz. Kısık ateşte hamurumuzu 5 dakika pişiriyoruz. Beş dakika pişirdikten sonra ocaktan indirerek soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan hamurumuzun içerisine 4 tane yumurta kırıyoruz, mikserle iyice çırpıyoruz. Yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış tepsiye bir tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar halinde sırayla diziyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırınımıza tepsimizi koyarak pişirmeye bırakıyoruz. Yaklaşık Devamı:

Profiterol Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri