12 Nisan 2012 Perşembe

SULU YUMURTA


Sulu Yumurta içindeki mis gibi kavrulmuş kırmızı toz biberin kokusu ile sabah kahvaltılarında hazırlayabileceğiniz,akşam yemeklerinde bekarlar için pratik bir yemek,aperatif seçenek olan Sulu Yumurta beğeneceğiniz güzel bir tarif.Üstelik çok çok kolay……..
Sulu Yumurta nasıl yapılır?
Sulu Yumurta için;
malzemelerimiz :
  • kişi sayısına göre yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay bardağı sıcak su
Sulu Yumurta Yapılışı
Sulu Yumurta tarifimiz 2 kişilik olarak yapıldı .Kişi sayısına göre malzeme sayısını arttırabilirsiniz.4 yumurta kullandığımız Sulu Yumurta mız için tavamıza tereyağımızı koyup eritelim.eriyen tereyağına 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberimizi kızdırıyoruz .Kokusu çıkana kadar kavrulan biberimize 1 çay bardağı sıcak suyumuzu dökelim .Yumurtalarımızı kaynayan kırmızı biberli suyun içine kıralım. üzerine tuz serpelim ve ateşi kısalım. Kısık ateşte Sulu Yumurta mız tavanın kapağı kapalı olarak yumurtalarımızı pişirelim .Sulu Yumurta yemeğini pişirirken pişme süresini arzunuza göre ayarlayabilirsiniz .İster tamamen katı pişirip istersenizde kayısı kıvamında sulu tercih edebilirsiniz .Sulu Yumurta nın suyuna ekmek banarak yemeye doyamayacaksınız .Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri