13 Nisan 2012 Cuma

ISPANAKLI YUMURTA TARİFİ

ISPANAKLI YUMURTA
MALZEMELERİMİZ
Yarım kilo ıspanak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
kırmızı toz biber ,tuz
5 adet yumurta
YAPILIŞI
Ispanaklarımızı ayıklayıp yarım saat kadar suda bekletelim.Tenceremize sıvı yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanlarımızı koyup kavuralım .Soğanlar pembeleşince salçamızı ekleyip kavurmaya devam edelim .3-4 su yıkadığımız ıspanaklarımızı tenceremize boşaltıp tuzumuzu ilave edip kapağı kapalı olarak iyice pişirelim .Borcam tepsimize kavurduğumuz ıspanağımızı dökelim .Kaşık yardımı ile çukurlar açalım ve her çukurun içine yumurta kıralım .yumurtalarımızın üzerine kırmızı biber ve çok az tuz serpelim .180derece fırınımızda 10dk. pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz .yumurtaların tamamen pişmesini istemezseniz süreyi 5 dk. kısa tutun ve kayısı kıvamında olabilir sarıları . yoğurt ile servis yapabilirsiniz .Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri