
Yaptığım kabak dolmasından artan kabak içlerini değerlendirmek için Kabak içi yemeği yaptım,hem kış mevsiminde yaz sebzesi yemediğim için baharda yaptığım bu kabak kaçamağı ile özlediğim kabağa doymuş oldum hem de kabak içlerimiz değerlendi.Ben Kabak içi yemeğine kıyma veya pirinç koymayarak her zaman yaptığımız kabak yemeğinden daha farklı olmasını tercih ediyorum ve böylece daha hafif olduğu için diyet yapan arkadaşlarıma da öneriyorum.Şimdiden kolay gelsin.
Kabak içi yemeği malzemeler:
kabak içi (dolma yaptığımız tüm kabakların içleri)
1 adet kuru soğan
zeytinyağı
tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası
dereotu
2 adet domates
2 adet çarliston veya sivribiber
1 tutam toz şeker
karabiber
2 diş sarımsak
kırmızı toz biber
yoğurt
Kabak içi yemeği yapılışı:
Doğradığımız kuru soğanlarımızı,sivri biber ve sarımsaklarımızı zeytinyağı döktüğümüz tenceremize atalım,çok az kavuralım, daha sonra kabak içlerimizi ekleyelim ,soğan ve kabaklar yumuşarken biz domateslerimizi küp küp doğrayalım, salça ile birlikte tenceremize ilave edelim.Tenceremiz ağır ateşte kalsın, tuz ve şeker ekleyelim,zaten domatesin kendi suyu ve buharla kabak içlerimiz pişecektir.
Kabak içi yemeğimizin kabakları pişmişse ocaktan alalım,üzerine karabiber,kırmızı toz biber ve kıydığımız dereotunu ekleyelim (dereotu yoksa maydanoz da olur). Dilerseniz üzerine yoğurt dökebilirsiniz.Ayrıca Kabak içi yemeğinde kuru soğan yerine taze soğan veya arpacık soğan kullanabiliriz.Üzerine dökeceğimiz yoğurt isteğe göre sarmısaklı yapılabilir.
Dolma yaptığımız zaman artan kabak içlerimizi Kabak içi yemeği dışında çiğ olarak doğrayıp,sumak,zeytinyağı, limon,maydanoz,dereotu,taze soğan ile harmanlayarak salata olarak da kullanabilir,diyetisyenler tarafından önerilen enfes bir diyet yemeği oluşturabiliriz.
Kabak içi yemeğimiz hazır,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder