
Çok hafif çok lezzetli değişik bir kabak yemeği. ister yemek olarak, ister aparatif olarak tüketebileceğiniz bir yemek çeşidi.yapımı da çok kolay.
yoğurt soslu zeytinyağlı kabak için malzemeler:
dört adet sakız kabak
üç adet domates
üç yemek kaşığı zeytinyağı
sarımsaklı yoğurt
yoğurt soslu zeytinyağlı kabak nasıl yapılır:
Yoğurt soslu zeytinyağlı kabak için önce kabaklarımızı küçük küçük küp şeklinde doğrayıp tencereye alıyoruz. üzerine biraz sıvıyağ ya da zeytinyağı ekleyip kavuruyoruz.beş dakika kavurmanız yeterli olur. kabak çabuk ezilen bir sebze olduğu için tencerede çok fazla karıştırmayın. kavurduktan sonra üzerine domatesleri kabuklarını soyup yine küçük küp şeklinde doğrayıp ekliyoruz.( domatesi kolay soyabilmek için sıcak suya domateslerin üzerine çizik atıp koyup bir iki dakika bekletin.)kısık ateşte domates suyunu çekene kadar pişirip bir servis tabağına soğuması için alıyoruz. soğuduktan sonra bir kase yoğurda(süzme yoğurt daha güzel olur)bir diş sarımsak ezip karıştırıyoruz. kabağımız soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdirip servis ediyoruz.

yoğurt soslu zeytinyağlı kabak çok çabuk hazırlanan bir salata çeşididir. farklı sebzeleri kullanarak ya da farklı yoğurt sosları kullanarak da deneyebilirsiniz. ben denedim ve bence çok hafif ve lezzetli bir salata oldu.kilosuna dikkat eden ya da et yemeklerinden hoşlanmayan herkesin denemesini tavsiye ediyorum.
Yoğurt soslu zeytinyağlı kabak tarifimiz böyleydi. artık yavaş yavaş yaz mevsimine doğru girerken daha hafif yiyecekler yemeğe dikkat etmek gerekiyor. yoğurt soslu zeytinyağlı kabak tarifimiz bunun için ideal bir tariftir.
şimdiden yoğurt soslu zeytinyağlı kabak herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder