11 Nisan 2012 Çarşamba

KABAK KARNIYARIK

Sevdiğim sebzelerden biri olan kabağın karnıyarığını çok severek ve beğenerek yiyorum .Bu yemeğimi sunduğum pek çok misafirim içerisinde soya kıyması kullanıldığını farketmiyor.Soya kıymasını kullandığımız KABAK KARNIYARIK yemeğimizin haricinde soya kıymasını başka yemeklerinizde de kullanabilirsiniz .Özellikle kıyma yemeyen çocuklar için … çok hafif ve lezzetli bir yemek olduğunu düşündüğüm KABAK KARNIYARIĞI masanızda ana yemek olarak tercih edebileceğiniz gibi zeytinyağlı olarakta masanızın orta kısımda servise sunabilir masalarınızda renk yaratabilirsiniz .Kokusu ve lezzeti çok iyi olan soya kıymasını bu yemekte denemenizi tavsiye ediyorum .Sarmısaklı yoğurt yerine acı sos yada önceki tarifimde sunduğum haydari ile serviste yapabilirsiniz .Yoğurt koyduktan sonra yağda nane yakıp yoğurdun üzerine ayrı bir hava katabilirsiniz .

KABAK KARNIYARIK

KABAK KARNIYARIK için
MALZEMELERİMİZ
  • 4 Adet kabak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kesme şeker
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı soya kıyması
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • üzeri için hazırlanmış sarmısaklı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 adet yeşil biber

KABAK KARNIYARIK YAPILIŞI

Kabaklarımızı yıkayıp dış kısımlarını kazıdıktan sonra boylamasına ikiye bölüyoruz .İçlerini çay kaşığı ile oyup sıcak suda 10dk kadar haşlıyoruz .Oyduğumuz kabak içlerini KABAK KARNIYARIK harcında kullanacağımız için atmıyoruz .Tenceremizde kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp  zeytinyağımızda pembeleşinceye kadar kavurup salçamızı ,baharatları,kesme şekeri,tuzu ve oyduğumuz kabak içlerini ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz .1çay bardağı sıcak suyumuzla soya kıymamızı hazırlayıp tenceredeki karışıma ekliyoruz .Haşlanan kabaklarımızı borcam tepsimize dizip 10 dk. pişirdiğimiz harcımızı haşlanan kabaklarımızın içine dolduruyoruz .üzerlerine yeşil biber kesip koyuyoruz .180 derece önceden ısıttığımız fırınımızda 15dk. kabaklarımızı fırınladıktan sonra KABAK KARNIYARIK larımız servise hazır .Üzerlerine sarmısaklı yoğurt gezdirip servis yapınız. AFİYET OLSUN…Sofralarınızda hafif ve lezzetli bir yemek düşünüyorsanız KABAK KARNIYARIK tam size göre …


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri