Sevdiğim sebzelerden biri olan
kabağın karnıyarığını çok severek ve beğenerek yiyorum .Bu yemeğimi
sunduğum pek çok misafirim içerisinde soya kıyması kullanıldığını
farketmiyor.Soya kıymasını kullandığımız KABAK KARNIYARIK yemeğimizin
haricinde soya kıymasını başka yemeklerinizde de kullanabilirsiniz
.Özellikle kıyma yemeyen çocuklar için … çok hafif ve lezzetli bir yemek
olduğunu düşündüğüm KABAK KARNIYARIĞI masanızda ana yemek olarak tercih
edebileceğiniz gibi zeytinyağlı olarakta masanızın orta kısımda servise
sunabilir masalarınızda renk yaratabilirsiniz .Kokusu ve lezzeti çok
iyi olan soya kıymasını bu yemekte denemenizi tavsiye ediyorum
.Sarmısaklı yoğurt yerine acı sos yada önceki tarifimde sunduğum haydari
ile serviste yapabilirsiniz .Yoğurt koyduktan sonra yağda nane yakıp
yoğurdun üzerine ayrı bir hava katabilirsiniz .
MALZEMELERİMİZ
KABAK KARNIYARIK
KABAK KARNIYARIK içinMALZEMELERİMİZ
- 4 Adet kabak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kesme şeker
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı soya kıyması
- 1 yemek kaşığı salça
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- üzeri için hazırlanmış sarmısaklı yoğurt
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 adet yeşil biber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder