14 Nisan 2012 Cumartesi

PATATESLİ MİNİ EKMEKLER

Pazar Kahvaltımızda değişiklik olsun diyenlere bu tarifim. Çok basit bir o kadarda zevkli ve pratik.

Patatesli Mini Ekmekler

Malzemeler

2-3 adet haşlanmış orta boy patates
Yarım paket yaş maya yada 1 yemek kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta , 1 kase rendelenmiş taze kaşar
Aldığı kadar un. 5-su bardağı kadar

Patatesli Mini Ekmeklerim hamurunun hazırlanması

Yoğurma kabımıza mayayı alalım ve üzerine toz şekeri ekleyelim. Ilık sütümüzüde ilave edip 1 kaşık un ekleyelim. köpütrmesini bekleyelim. Yavaş yavaş elimizle karıştırırken patates  hariç diğer malzemeleride ilave edelim. Unu yavaş yavaş ilave edelimki yumuşakbir hamur olsun. Elimize yapışsın ve yuğurmaya devam ederken toparlansın. Üzerine temiz bir bez örtelim ve dinlendirelim.



Hamurumuz dinlenirken Haşladığımız patatesleri bir çatal yardımıyla ezelim. Tuz atalım. Mayalanan ve iki katı olan hamurumuzdan elimizi sıvı yağa batırarak mandalin büyüklüğünde bezeler alalım. Fırın tepsimize dizelim. Üzerlerine birer yemek kaşığı ezilmiş patates koyalım.Hepsini bu şekilde yaparak bitirelim ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırına sürelim. 25 -30 dakika sonra çıkartıp üzerlerine birer tatlı kaşığı kaşar rendesi koyalım ve fırına tekrar sürelim. 5 dakika sonra fırınımızı kapatalım. Mini ekmeklerimiz hazır. Afiyet olsun.

Domates, salatalık , zeytin ve güzel demlenmiş bir bardak çay ile çok da güzel bir aparatif olacaktır.
Patatesli  ve Kaşarlı Mini Ekmeklerimiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri