13 Nisan 2012 Cuma

YUMURTALI PAZI KAVURMASI


Yumurtalı pazı kavurması nasıl yapılır ?
Malzemeler
1 bağ pazı yaprağının sapı
2 orta boy soğan
2 domates
yarım yemek kaşığı domates salçası
karabiber
tuz
sıvı yağ
3 tane yumurta
Hazırlanışı
Yumurtalı pazı kavurmasını denemediyseniz şimdi tam zamanı sebze yemeklerine düşkün biri olarak çok farklı çeşitler denemeyi seviyorum ve bu yönüm tüm arkadaş ve aile ortamımda çok beğeniliyor hiç bir şeyi israf etmediğim için kendimle gurur duyuyorum yaşam şartlarını göz önüne alınca her fırsatı değerlendirmek gerektiğine inanıyorum ve yumurtalı pazı kavurmasının tarifine başlıyorum önce pazının üst yüzeyindeki ince zarı temizleyip ortadan ikiye bölüyoruz daha sonra ince ince kıyıyoruz ve miktar suda yumuşayana kadar haşlıyoruz suyunu süzüp bir kenara alıyoruz daha sonra soğanı ince ince kıyıyoruz bir miktar sıvı yağla birlikte tencereye koyuyoruz biraz pişiriyoruz daha sonra domatesleri de ince ince doğruyoruz ve tencereye ekliyoruz biraz pişirdikten sonra haşlanan pazıyı da tencereye ekleyip pişirmeye devam ediyoruz domates salçası kara biber ve tuzu 1 çay bardağı su ile sos haline getirip tencereye ekliyoruz 5 6 dakika kadar yüksek ateşte pişiriyoruz yumurtalı pazı kavurmasının son işlemine geçiyoruz yumurtayı direk kaynamakta olan tencereye ekliyoruz ve kapağını kapatıp kısık ateşte yumurta pişene kadar bekliyoruz yumurtalar bütün bütün kalacak şekilde pişiriyoruz ve yumurtalı pazı kavurması hazır servis edebiliriz hepinize afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri