12 Nisan 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Zeytinyağlı Barbunya yemeğinde genelde patates ve havuç kullanılmıyor. Ama havuç ve patates ile hem daha lezzetli hem de daha besleyici oluyor.
Zeytinyağlı Barbunya İçin Gerekli Malzemeler
  •  1 su bardağı barbunya
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarmısak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Su
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu
  • Maydanoz veya dereotu
  • Zeytinyağlı Barbunyanın Yapılışı
    Tencereye zeytinyağı konulur. Soğan doğranır ve kavrulur. Havuçlar doğranır ve kavurmaya devam edilir. Salça da ilave edilip soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Sarımsaklar da ilave edildikten sonra üzerini geçecek kadar su koyulur. Karıştırılır ve küp küp doğranmış patatesler ilave edilir. Kaynadıktan sonra ocak kısılır ve 15 dakika daha pişirilir. Tencere ocaktan alınır ve limon suyu dökülür. Zeytinyağlı barbunya Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri