12 Nisan 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI




Zeytinyağlı Pazı Sarması için Malzeme Listesi:

Zeytinyağlı Pazı Sarması
3 Bağ Pazı
2 Soğan
1,5 Su B. Pirinç
1 Çorba K. Dolmalık Fıstık
1 Çorba K. Kuş Üzümü
1 Tutam Dereotu
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Taze Nane
1 Havuç
Yeni Bahar
Karabiber
Pul Biber
Kuru Nane
Zeytinyağı
Tuz
Su
Zeytinyağlı Pazı Sarması Yapılışı:
Pazıların yapraklarını haşlıyoruz. Dolmalık fıstığı zeytinyağı koyduğumuz derin bir tencereye koyup kavuruyoruz. Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz.
Yıkanmış pirinçleri katıp
kavurmaya devam ediyoruz. Tuz, karabiber,, kuş üzümü, yeni bahar, kuru nane ve pul biberi ekliyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar su döküp karıştırıyoruz.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kapatıyoruz. Dereotu, maydanoz ve tazen naneyi ince bir şekilde doğruyoruz.
Pirince
ekleyip karıştırıyoruz. Pazı yapraklarının baş kısmına harcımızdan koyup sarıyoruz. Havucu soyup dilimliyoruz. Tencerenin tabanına havuçları
diziyoruz. Sardığımız sarmaları tencereye yerleştiriyoruz.
Tencereyi ocağın üzerine yerleştiriyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz.
Zeytinyağı döküyoruz. Tuzunu serpiyoruz. Yaprakları açılmasın diye tabağı ters çevirip sarmaların üzerine koyuyoruz.
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz.
Zeytinyağlı Pazı Sarması afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri