11 Nisan 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI NASIL YAPILIR

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI NASIL YAPILIR
Zeytinyağlı yaprak sarması için malzemeler:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur,
1 su bardağı pirinç,
2 adet kuru soğan,
1 demet maydonoz,
1 su bardağı zeytin yağı,
2 yemek kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı kimyon,
1 tatlı kaşığı karabiber,
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 kg asma yaprağı,
 tuz,
1 limon
Zeytinyağlı yaprak sarmasının yapılışı: Bir kapta pirinç ve bulgur yıkanır. Maydonoz ,kuru soğan, zeytin yağı, baharatlar, tuz, salça eklenerek yoğrulur. Hazırlanan karışım yaprakların içine konularak sarılır. Bir tencereye konularak üzerine zeytin yağı, küçük parçalara bölünmüş limonlar ve 3 su bardağı su gezdirilerek pişirmeye bırakılır. Düdüklü tencerede 40 dakika sonra zeytinyağlı yaprak sarması servise hazır hale gelir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri