zeytinyağlı taze fasulyenin malzemeleri:
bir kilo taze fasulye
dört,beş yemek kaşığı konserve domates
iki diş sarımsak
iki tatlı kaşığı şeker(yada üç küp şeker)
yarım su bardağı saf zeytinyağı
küçük bir soğan
zeytinyağlı taze fasulyenin yapılışı;
öncelikle fasulyelerimizi bir güzel ayıklayıp yıkayalım,yıkadıgımız fasulyelerimizi,bir kenara alalım.
tenceremize önce zeytinyağımızı koyalım,hemen arkasından,soğanımızı çok ince içinde belli olmayacak şekilde dograyıp atalım.
soğanlar kavrulurken konserve domateslerimizden üç.dört kaşık koyalım.
bunlarla birlikte dörte kestimiz sarımsaklarıda içine atalım.
hepsi birlikte az kavuralımki sarımsağımızın ve
soğanımızın,kokuları birbirine geçsin.yıkadığımız taze fasulyelerimizi
alalım,tenceremize uzun uzun dizelim.
dizelimki görünüşü ve pişmesi güzel olsun.
tenceremize koydumuz taze fasulyelerimizin,üzerini geçecek şekilde ,
suyumuzu ilave edelim.önce orta ateşte sonra kısık ataşte pişirmeye başlayalım.çokta kısık olmasın ocağımızın ateşi.
yaklaşık 30_40 dk pişme süresi.
zeytinyağlı taze fasulyemiz pişince onu bir kenara alıp sogumasını bekliyoruz,
soguyunca tabaklara servis yapıyoruz.afiyet olsun.
not:
bu pişirmiş oldugum zeytin yağlı taze fasulyeyi ben kendim yazın,
yapıp, dondurucuya koymuştum.domatesleri ile
kavurarak hazır hale getirmiştim.şimdi alacagınız taze fasulyede pişmesi
açısından zorlanır iseniz
üzerine kaynmış su gezdirebilirsiniz.kaynar suyu döktükten sonra
üzerini 10 dk kapatın,sonra pişimeye başlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder