11 Nisan 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE





zeytinyağlı taze fasulyenin malzemeleri:

bir kilo taze fasulye
dört,beş yemek kaşığı konserve domates
iki diş sarımsak
iki tatlı kaşığı şeker(yada üç küp şeker)
yarım su bardağı saf zeytinyağı
küçük bir soğan
zeytinyağlı taze fasulyenin yapılışı;
öncelikle fasulyelerimizi bir güzel ayıklayıp yıkayalım,yıkadıgımız fasulyelerimizi,bir kenara alalım.
tenceremize önce zeytinyağımızı koyalım,hemen arkasından,soğanımızı çok ince içinde belli olmayacak şekilde dograyıp atalım.
soğanlar kavrulurken konserve domateslerimizden üç.dört kaşık koyalım.
bunlarla birlikte dörte kestimiz sarımsaklarıda içine atalım.
hepsi birlikte az kavuralımki sarımsağımızın ve soğanımızın,kokuları birbirine geçsin.yıkadığımız taze fasulyelerimizi alalım,tenceremize uzun uzun dizelim.
dizelimki görünüşü ve pişmesi güzel olsun.
tenceremize koydumuz taze fasulyelerimizin,üzerini geçecek şekilde ,
suyumuzu ilave  edelim.önce orta ateşte sonra kısık ataşte pişirmeye başlayalım.çokta kısık olmasın ocağımızın ateşi.
yaklaşık 30_40 dk pişme süresi.
zeytinyağlı taze fasulyemiz pişince onu bir kenara alıp sogumasını bekliyoruz,
soguyunca tabaklara servis yapıyoruz.afiyet olsun.
not:
bu pişirmiş oldugum zeytin yağlı taze fasulyeyi ben kendim yazın,
yapıp, dondurucuya koymuştum.domatesleri ile kavurarak hazır hale getirmiştim.şimdi alacagınız taze fasulyede pişmesi açısından zorlanır  iseniz
üzerine kaynmış  su gezdirebilirsiniz.kaynar suyu döktükten sonra
üzerini 10 dk kapatın,sonra pişimeye başlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri