11 Nisan 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ



YAPRAK SARNANIN 
MALZEMELERİ

yarım kilo yaprak
2 su bardağı pirinç
3 adet soğan
2 adet dometes
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 adet limon
tuz

PÜRESİ İÇİN
3 adet patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı ( veya marğarin )
tuz

YAPILIŞI
1 – soğanları doğrayıp kavurun dometesleride rendeletip soğanlara ekleyin,ardında salça,nane,karabiber,tuz ve şekeride ekleyip iyice kavurun,daha sonra pirinci koyup 1 su bardağı suyla suyu çekene kadar pişirin,biraz dinlendirip sarmaişlemine başlayın sarmaları tencereye dizerken her katına az sıvıyağı gezdirip 2 dilim lion koyun(böyle daha lezzetli olucaktır)sarma işlemi bittiten sonra bi kaba sıcak su koyup içine biraz sıvıyağı,1tatlı kaşığı salça bi miktar tuz koyup karıştırın dolmanın üzerine kadar doldurun üstüne bi tabak kapatıp kısık ateşte pişirin.afiyet olsun
2 _ patatesleri soyup parçalara bölüp tuz ekleyip haşlayın ve suyunu süzdürüp margarini ve sütü ekleyip püre haline getirin
…..AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri