zeytinyağlı yaprak sarma için gerekli malzemeler:
eğer yaprağınız salamura değilse kaynayan suyun içinde rengi dönene kadar (çok fazla değil) kaynatın ve fazla suyunu süzün. iç harcını hazırlamak için bir tava ya da tencereye zeytinyağı ve soğanları küçük küçük doğrayıp atın. rengi pembeleşene kadar kavurun. sonra üzerine pirinci koyup kavurmaya devam edin. üzerine bir yemek kaşığı salça ekleyip kavurmaya devam edin. sonra üzerine tuz ,nane, dereotu,limontuzu ekleyin. biraz daha kavurun ve zeytinyağlı yaprak sarma için iç harcınız hazır. sonra yaprakların büyüklüğüne göre içlerine tatlı kaşığı yardımıyla iç harcınızdan koyup sarın. bütün yaprakları sarıp bitirince tencereye dizin. tencerenin içine iki çorba kaşığı zeytinyağı ve sarmaların üzerini biraz kapatacak kadar su ekleyip pişirin. tenceredeki su kaynamaya başladığında altını kısıp yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirin. suyunu çekince yaprak sarmanızı kontrol edin. eğer pirinçler yumuşamamışsa üzerine biraz kaynamış su ilave edip tekrar pişirin. artık zeytinyağlı yaprak sarması hazır.afiyet olsun.
- bir kilo haşlanmış ya da salamura yaprak
- iki su bardağı pirinç
- bir yemek kaşığı salça
- bir soğan
- bir tatlı kaşığı nane
- iki ya da üç parça limon tuzu
- isteğe bağlı olarak dereotu
- tuz.
eğer yaprağınız salamura değilse kaynayan suyun içinde rengi dönene kadar (çok fazla değil) kaynatın ve fazla suyunu süzün. iç harcını hazırlamak için bir tava ya da tencereye zeytinyağı ve soğanları küçük küçük doğrayıp atın. rengi pembeleşene kadar kavurun. sonra üzerine pirinci koyup kavurmaya devam edin. üzerine bir yemek kaşığı salça ekleyip kavurmaya devam edin. sonra üzerine tuz ,nane, dereotu,limontuzu ekleyin. biraz daha kavurun ve zeytinyağlı yaprak sarma için iç harcınız hazır. sonra yaprakların büyüklüğüne göre içlerine tatlı kaşığı yardımıyla iç harcınızdan koyup sarın. bütün yaprakları sarıp bitirince tencereye dizin. tencerenin içine iki çorba kaşığı zeytinyağı ve sarmaların üzerini biraz kapatacak kadar su ekleyip pişirin. tenceredeki su kaynamaya başladığında altını kısıp yavaş yavaş suyunu çekene kadar pişirin. suyunu çekince yaprak sarmanızı kontrol edin. eğer pirinçler yumuşamamışsa üzerine biraz kaynamış su ilave edip tekrar pişirin. artık zeytinyağlı yaprak sarması hazır.afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder