ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Zeytinyağlı yemekler her sofranın olmazıdır bence .VE ZEYTİNYAĞININ EN GÜZEL YAKIŞTIĞI YEMEKLERDEN BİRİDE BARBUNYADIR …ve zeytinyağı her zaman yemek piştikten sonra eklenmelidir bunuda unutmamanızı tavsiye ederim …
Zeytinyağlı yemekler her sofranın olmazıdır bence .VE ZEYTİNYAĞININ EN GÜZEL YAKIŞTIĞI YEMEKLERDEN BİRİDE BARBUNYADIR …ve zeytinyağı her zaman yemek piştikten sonra eklenmelidir bunuda unutmamanızı tavsiye ederim …
MALZEMELERİMİZ:
- 1 kg. barbunya
- 3 domates, kabuğu soyulmuş, rendelenmiş.
- 2 baş kuru soğan, doğranmış
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 havuç
- 2 patates küçük küçük doğranmış
- 1lt sıcak su su
- tuz
YAPILIŞI:
Soğanı ve havuçları sıvı yağda kavurun
.Domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin .Patatesleri tuzu ve
barbunyaları ekleyip 5 dk. dahha kavurun .Ardından suyumuzu ekleyip
barbunyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin .üzerine zeytin yağını
gezdirip ocağı kapatın . Afiyet olsun …
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder