12 Nisan 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Zeytinyağlı yemekler her sofranın olmazıdır bence .VE ZEYTİNYAĞININ EN GÜZEL YAKIŞTIĞI YEMEKLERDEN BİRİDE BARBUNYADIR …ve zeytinyağı her zaman yemek piştikten sonra eklenmelidir bunuda unutmamanızı tavsiye ederim …
MALZEMELERİMİZ:
  • 1 kg. barbunya
  • 3 domates, kabuğu soyulmuş,  rendelenmiş.
  • 2 baş kuru soğan, doğranmış
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 havuç
  • 2 patates küçük küçük doğranmış
  • 1lt sıcak su  su
  • tuz
YAPILIŞI:
Soğanı ve havuçları sıvı yağda kavurun .Domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin .Patatesleri tuzu ve barbunyaları ekleyip 5 dk. dahha kavurun .Ardından suyumuzu ekleyip barbunyalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin .üzerine zeytin yağını gezdirip ocağı kapatın . Afiyet olsun …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri