11 Nisan 2012 Çarşamba

BARBUNYA

BARBUNYA



Barbunya nasıl yapılır ?
500 gram barbunya
2 domates
2 patates
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
zeytin yağı
yarım limon suyu
tuz
Hazırlanışı
Barbunya yemeğini hazırlarken ilk olarak barbunyayı 1 litre kadar suda yaklaşık 25 30 dakika  haşlıyoruz ardından suyunu süzüp barbunyayı bir kenara alıyoruz tencereye zeytin yağı koyuyoruz ısınmasını bekliyoruz o arada patatesleri temizleyip küp küp doğrayıp bir kenara alıyoruz soğanı ince ince kıyıp ısınmış olan zeytin yağına ekliyoruz biraz pişirdikten sonra patatesi de tencereye ekliyoruz biraz pişmesini bekliyoruz ve domatesi de ince ince doğrayıp tencereye ekleyip biraz pişiriyoruz tuz domates salçası ve 1 çay bardağı duyuda tencereye ekleyip 10 dakika kadar özleşmesini bekliyoruz  ardından barbunyayı da tencereye ekleyip kısık ateşte bir kaç dakika daha pişirdikten sonra limon suyunu ekleyip bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatıp servis ediyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri