11 Nisan 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI
Zeytinyağlı Kereviz Dolması için gereken malzemeler
  • 1 kilo gram kereviz
  • 1 adet küp doğranmış havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet ayva küp küp doğranmış
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet portakal suyu
  • 2 kesme şeker
  • 1 adet soğan
  • Dereotu
Zeytinyağlı Kereviz Dolması Yapılışı
Kerevizler temizlenip ortadan ikiye bölünür. Bol limon ve sirkeli suda bekletilir. Zeytinyağının yarısı tencereye konulur ve soğanlar ilave edilip kavrulur. Ayva ve havuç ilave edilip bir kaç kez çevrildikten sonra haşlanmış bezelyeler eklenir. Kerevizlerin içleri oyularak küçük küçük doğranır. Harcın içine eklenir. Kerevizin oyuk yerleri tencerenin içine yerleştirilir. Üzerine portakal suyu, limon suyu, şeker ve tuzu koyup, kısık ateşte kerevizler yumuşayınca kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kerevizler servis tabağına alınır. İçleri doldurulur. Kalan yağ üzerine gezdirilir. Dereotu serpilir. Zeytinyağlı Kereviz Dolması servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri