11 Nisan 2012 Çarşamba

Hurmalı Kurabiye Tarifi


Hurmalı Kurabiye Tarifi
Hurmalı Kurabiye Nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 pk.oda sıcaklığında hamurişi margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı Pudra şekeri
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
1 yumurta(akı üzeri için)
4-5 Su bardağı un
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
8- 10 adet Hurma
1 Büyük çay bardağı çekilmiş ceviz içi
1 yemek kaşığı dolusu Fındık Kreması(Sarelle, nutella, çokokrem v.s. )

Hurmalı Kurabiye Yapılışı:

İç malzeme: Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük doğruyoruz ceviz içi ve fındık kremasınıda katıp karıştırıyoruz.
Yoğurma kabımıza Yağ ve Pudra şekerini alıp elimizle iyice yumuşatıp içine sıvı yağımızıda katıyoruz. Yumurta sarısı,kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip iyice parmaklarımızla çırpıyoruz. Yavaş yavaş unu yedirerek yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur oluyor. Yuvarlak toplar yapıp kenara alıyoruz. Yumurtanın beyazını çatalla iyice çırpıp geniş bir tabağa ve hindistan cevizinide başka geniş bir tabağa hazırlıyoruz. hamurlarımızı tek tek avuç içimizde bastırarak yuvarlak açıyoruz.Türk kahve fincanı tabağı büyüklüğüne gelince ortasını 2 parmağımızla hafif bastırıp iç malzememizden 1 tatlı kaşığı koyuyor ve kenarlardan ortaya topluyoruz. Topladığımız kısım alta gelecek şekilde önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine batırıp fırın tepsimize diziyoruz. 175 derecede hafif beyaza yakın pembe pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Not: İsterseniz yumurta beyazı ve hindistan cevizine bulamayıp ay şekli verip üzerini soğuyunca pudra şekeri ilede süsleyebilirsiniz .

1 yorum:

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri