11 Nisan 2012 Çarşamba

İmam Bayıldı

İmam Bayıldı







Patlıcan yemekleri dendiğinde ilk sırada yer alır İMAM BAYILDI  ve bu lezzetli yemeği beğeneceğinizi düşünüyorum…
İMAM BAYILDI NASIL YAPILIR?

Zeytinyağlı yemeklerden en çok tercih edilenlerden biri İMAM BAYILDI yemeğiİMAM BAYILDI nasıl yapılır? İMAM BAYILDI için hangi malzemeleri kullanırız? İMAM BAYILDI nasıl hazırlanır? İMAM BAYILDI nasıl pişirilir? İMAM BAYILDI içi nasıl hazırlanır ? BUNLARI MERAK EDİYORSANIZ TAM YERİNE DÜŞTÜNÜZ :) BEN SİZE ANLATTIKÇA SİZ NOT ALMAYA DEVAM EDİN …
İMAM BAYILDI NASIL YAPILIR?
İMAM BAYILDI için (13 KİŞİLİK)
MALZEMELERİMİZ
13 tane patlıcan
4 adet kuru soğan
sıvı yağ
6 diş sarmısak
3 adet domates
2 tane kesme şeker
ince ince kıyılmış yarım demet maydanoz
tuz
yarım su bardağı sıcak su
İMAM BAYILDI YAPILIŞI
Patlıcanlarımızı alacalı soyup yıkayalım .15 dk. kadar tuzlu suda acısı çıkması için bekletelim .Kuruladığımız patlıcanların orta göbeğini çok fazla kesmeden bıçak ucu ile sadece ortasından açalım .uç kısımlara çok fazla açmadan.Hazırladığımız İMAM BAYILDI lık patlıcanlarımızı bol yağda kızartalım .Kızaran patlıcanlarımızı kağıt havlu üzerine çıkarıp İMAM BAYILDI nın iç harcını hazırlamaya başlayalım.Soğanlarımızı yarım ay yarım ay piyazlık doğrayalım.Tenceremizde sıvı yağda soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.Sarmısakları ince ince doğrayıp soğanlara ilave edin. Domatesleri küp küp doğrayın ,tuz ekleyerek tencereye ilave edin . Domateslerimiz suyunu çekinceye kadar karıştırıp pişirmeye devam edin.Rondoda maydanozları ince olarak kıyın .Tencereye maydanozları da ekleyip 5dk. kadar daha pişrip ocaktan alın.İMAM BAYILDI için kızarttığımız patlıcanlara dolduracağız .Patlıcanlarımızı borcam tepsimize dizelim her patlıcanın kestiğimiz orta kısımlarına harcımızı paylaştıralım. tepsimize yarım su bardağı sıcak suyumuzu da ilave edip 180 derece önceden ısıttığımız fırında 20 dk. pişirelim. İMAM BAYILDI için seçeceğiniz patlıcanlar çok tombul ve büyük olmamalı ince olanları tercih ederseniz serviste o kadar güzel bir görüntü oluşuyor. Soğanın bol olması sarmısağın bol olması lezzetini arttırıyor.Pişen İMAM BAYILDI larımızı servis tabağımıza alırken dağılmamasına özen gösterin .Fırından çıkardıktan sonra üzerine bir kaç dal maydonoz koyup servis yapabilirsiniz .AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri