ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA her
ne kadar basit gibi görünsede her salatayı her elden aynı lezzetle
yemek mümkün değil. Yapılış aşamalarında farklılıklar oluştuğu için
malesef ya su içinde yüzen bir salata yada kupkuru yavan bir salata ….
Benim ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA tarifim çorbalarınızın ,ana yemeklerinizin ,pilavlarınızın tamamlayıcısı olacak…
ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA NASIL YAPILIR?
ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA için
MALZEMELERİMİZ
ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA da ve her yaptığım farklı çeşitlerdeki salatalarda da sulanmış salatayı asla yiyemiyorum .Bu şekilde salatayı sizlerde benim gibi iştahla yiyemiyorsanız doğru yerdesiniz .Öncelikle ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA malzememiz kıvırcık ve soğanın güzelce yıkanıp ayıklanmasıyla başlıyoruz .Yapraklara ayırdığımız kıvırcıklarımızı 10dk. kadar suda bekletip elimizde demet şeklinde sıkıp fazla suyunu akıtarak ince ince kıyalım ve kevgire koyalım.soğanın dış kabuğunu 1 kat soyup ince ince doğrayalım kevgirin içine koyalım. Kevgirde beklerken suları süzülecektir . ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA için ben domateslerin ince kabuklu olanlarını tercih ettim ve kabuklarını soymadım . Domateslerimizin yumuşak olmayanlarını salatalarınızda tercih ederseniz sulanmış vıcık vıcık bir salata olmasını engellemiş olursunuz .Domateslerimizi küp küp doğruyoruz .Salatalarda kullandığınız bıçağın da keskin olmasına dikkat edilmesinde fayda var malzemelerimiz parçalanmayacaktır .Salata kasemizde tuz hariç doğranmış yeşil soğanı , kıvırcıkları, domatesleri , limon suyunu, elma sirkesini,zeytin yağımızı ekleyip çok fazla bulamaç haline getirmeden karıştırıyoruz .Tuzumuzu ekleyip servis tabağına karıştırarak döküyoruz .Tuz en son ilave edilmesi gereken bir malzeme salatanın su salması için önemli bir etken oluşturuyor .servis tabağına aldığımız salatamıza yeşil ve siyah zeytinle süsleme yapabilirsiniz AFİYET OLSUN…
ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA NASIL YAPILIR?
ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA için
MALZEMELERİMİZ
- 1 Demet yeşil soğan
- 2 adet büyük domates
- 1 adet limon
- 1 adet kıvırcık
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı dolu elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA da ve her yaptığım farklı çeşitlerdeki salatalarda da sulanmış salatayı asla yiyemiyorum .Bu şekilde salatayı sizlerde benim gibi iştahla yiyemiyorsanız doğru yerdesiniz .Öncelikle ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA malzememiz kıvırcık ve soğanın güzelce yıkanıp ayıklanmasıyla başlıyoruz .Yapraklara ayırdığımız kıvırcıklarımızı 10dk. kadar suda bekletip elimizde demet şeklinde sıkıp fazla suyunu akıtarak ince ince kıyalım ve kevgire koyalım.soğanın dış kabuğunu 1 kat soyup ince ince doğrayalım kevgirin içine koyalım. Kevgirde beklerken suları süzülecektir . ZEYTİNYAĞLI KARIŞIK SALATA için ben domateslerin ince kabuklu olanlarını tercih ettim ve kabuklarını soymadım . Domateslerimizin yumuşak olmayanlarını salatalarınızda tercih ederseniz sulanmış vıcık vıcık bir salata olmasını engellemiş olursunuz .Domateslerimizi küp küp doğruyoruz .Salatalarda kullandığınız bıçağın da keskin olmasına dikkat edilmesinde fayda var malzemelerimiz parçalanmayacaktır .Salata kasemizde tuz hariç doğranmış yeşil soğanı , kıvırcıkları, domatesleri , limon suyunu, elma sirkesini,zeytin yağımızı ekleyip çok fazla bulamaç haline getirmeden karıştırıyoruz .Tuzumuzu ekleyip servis tabağına karıştırarak döküyoruz .Tuz en son ilave edilmesi gereken bir malzeme salatanın su salması için önemli bir etken oluşturuyor .servis tabağına aldığımız salatamıza yeşil ve siyah zeytinle süsleme yapabilirsiniz AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder