
Semizotu Yemeği ni sevdiğim kadar salatasınada hayran olduğumu belirteyim.bazan çok az piriç bazen de çok az bulgur koyarak semizotundan harika bir Semizotu Yemeği elde edebilirisiniz. Pek çok kişi bu tarifi belki biliyor denemiş veya hiç tatmamış olabilir.Güzel bir yemek olan Semizotu Yemeğini bilmeyenler için hatırlatmak istiyorum.Hatta şöylede güzel bir yanı var ıspanağa benzediği için Semizotu Yemeği asla yemem diyen eşimin üstüne yoğurt koyup oh be ıspanak gibisi var mı diyerek bayıla bayıla yediği yemek denemelisiniz…
Semizotu Yemeği nasıl yapılır?
Semizotu Yemeği için;
Malzemelerimiz
1 bağ semizotu
tuz
yarım çay bardağı zeytinyağ
yarım çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
Semizotu Yemeği Yapılışı
Semizotlarmızı güzelce yıkıyoruz ve çok fazla minik minik doğramayın zaten yemek içerisinde pişerken çok sönüyor kıymık gibi olmasın.Doğradığımız semizotlarını kenara aldıktan sonra tenceremizde sıvı yağımızla birlikte yemeklik doğradığımız soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım.kavrulan soğanlarımıza 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.salçamızıda kavurduktan sonra semizotunu ekleyip karıştıralım kapağı kapalı olarak orta ateşte semizotlarının kendi suyunda kavrulmasını sağlayalım.15dk. kadar süre donunda pirincimizi ekleyelim ve 1 su bardağı sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ekleyerek pirinçler pişene kadar Semizotu Yemeğimizi pişirelim.Pişen yemeğimizi 10dk. dinlendirdikten sonra sade veya sarmısaklı yoğurt ile servis yapalım.Afiyet olsun…
Semizotu Yemeği yanına tereyağlı kuskus yapmanızı öneririm .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder