12 Nisan 2012 Perşembe

SU BÖREĞİ

Su böreği hamuru için gerekli malzemeler:
altı tane yumurta
un
su
tuz
su böreğinin içi için:
peynir
maydonoz
haşlamak için:
yarım tencere kaynamış su
bir çorba kaşığı tuz
zeytinyağı veyea sıvıyağ
bir kap soğuk su(kap geniş olursa daha iyi olur.)
su böreği hamurunun yapılışı:aslında hamuru hazırlamak çok kolay. sadece malzemeleri karıştırıp hamur elde ediyorsunuz. daha sonra hamuru on iki bezeye ayırın.ayırdığınız bezeleri oklava ile yufka kalınlığında açın.şimdi tencereye suyu koyun. yarım ya da yarımdan biraz fazla olsun.suyunuzun içine zeytinyağı ya da sıvıyağ(farketmez)ve bir çorba kaşığı tuz ekleyin.kaynamaya bırakın.tepsinizi hafif yağlayın. sonra açtığınız yufkaları haşlamaya başlayın.
önce bir tane yufkayı kaynayan suyun içine atın. eğer yufkanız çok büyük olmuşsa ikiye bölüp haşlayabilirsiniz. suyun içine attığınız yufkayı beş on saniye nazikçe, çok karıştırmadan haşlayın. sonra süzgeç yardımı ile suyunu süzp soğuk suyun içinde soğutun.sonra soğuk sudan çıkarıp elinizle suyunu süzn ve yağladığınız tepsiye yırtmadan serin. serdiğiniz haşlanmış yufkanın üzerine biraz zeytiyağı veya sıvıyağ sürün. elinizle yaparsanız hem yufkayı yırtmamış olursunuz hem de bozuk olan yerlerini düzeltebilirsiniz. sonra ikinci yufkayı haşlayın ve aynı işlemi tekrar yapın. tepsinize altı yufka serene kadar aynı işlemi tekrarlayın. haşlayın, soğutun, suyunu süzün, tepsiye serip üzerini yağlayın.eğer soğutma suyunuz ılık olursa yenileyin. arada kalan yufkalarda yırtılan olabilir.bu önemli değil. zaten arada belli olmayacak. altıncı yufkayı da haşlayıp serdikten sonra üzerine hazırladığınız iç harcını koyun. her tarafa eşit dağıtın.
daha sonra yedinci yufkayı haşlayıp serin. son yufkanız kalana kadar aynı şeyi yapın. haşlayın,soğutup süzün, serin ve üzerini yağlayın. son yufkanızda ise haşlamadan üzerine serin ve böreğin her yerini kapatın. sonra üzerine sıvıyağ biraz yoğurt ve bir yumurtayı karıştırıp sürün.
önceden ısıttığınız fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. eğer isterseniz anı işlemleri tavada yapıp böreğinizi tavada altlı üstlü pişirebilirsiniz.
artık su böreğiniz hazır. afiyet olsun:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri