12 Nisan 2012 Perşembe

ZEYTINYAĞLI YAPRAK SARMASI

Zeytinyağlı Yaprak Sarması


MALZEMELER;
salamura yaprak
250 gr. pirinç
750 gr. kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane yada ;
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı dolusu çamfıstığı
1 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet limon
tuz,karabiber,yenibahar ve tarçın

YAPILIŞI;
Ayıkladığınız pirinçleri tuzlu ılık suda ıslatın. Büyükçe bir tencereye sıvı yağı koyup içine çam fıstıklarını ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.İnce ince kıydığınız kuru soğanlarıda tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.Soğanlar ve çamfıstıkları pembeleşince iyice yıkadığınız pirinçleride tencereye ilave edip hep birlikte kavurun.Pirinçler kavrulunca kabuğunu soyduğunuz ve kuşbaşı ettiğiniz domateside tencereye ilave edip domatesler eriyene kadar kavurun.Yeterince tuzunu daha önceden ıslattığınız kuş üzümlerini, baharatlarını ve toz şekerini ilave edin.1 su bardağı kadar su ekleyip, ağzı kapalı olarak suyunu çektirdikten sonra ocaktan indirin.Ayıklayıp yıkadığınız ve ince ince kıydığınız maydonozları,dereotlarını,naneleri üzerine serpiştirip soğumasını bekleyin.Bir yandanda salamura yaprakları kaynar suya atıp 2-3 dk. haşlayın ve soğuk suya çıkartın. Soğuyunca saplarını kopartıp ayırın. Önceden elde ettiğiniz dolma harcının içinden bir miktar alarak yaprakların içine koyup sarın. Eğer çok sıkı sararsanız pişerken dolmalar patlar.Ayıkladığınız yaprakların saplarını ve yırtık yapraklarını dolma tenceresinin dibine serip,üzerine sardığınız dolmaları serin.En üstüde ince ince dilimlediğiniz limonları koyun . Kalan yapraklarıda tencerenin üzerine serip üst seviyesine kadar su koyun.Ağzı kapalı olarak önce hızlı sonra kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri