Zeytinyağlı Bakla
ZEYTİNYAĞLI BAKLA
zeytinyağlı baklanın
Malzemeleri
-Yarım kg bakla
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-2 adet domates
-1 tatlı kaşığı domates salçası (arzuya göre)
-2 çay kaşığı toz şeker
-Tuz
Zeytinyağlı baklanın Yapılışı
-Baklanın kenarlarındaki kılçıkları güzelce çıkarılarak ayıklanır.
-istediğiniz büyüklükteDoğrayıp, bol suda iğce yıkanır.
-ocağa Tencereyi koyup içine yağ konur. Rendelenmiş (ya da yemeklik doğranmış) kuru soğanları koyun
-Suyun içinden alınan baklalarımız eklenir, tuz ve şeker imizide ilavesiyle ocağa konur.
-Rengi değişince içine kabuğu soyulup küp doğranmış ya da rendelenmiş domatesler ilave edilir.
-10-15 dakika kadar kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırarak fasulyelerle domates soğanın içice harmanlanması ve suyunu çekmesi beklenir.
-Sonra da salçayı eklenip, kokusu gidinceye kadar tekrar kavrulur.iğce kavurunki kokusu olmasın
-Sonra baklaların üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
-Pişen bakla yemeğimiz söndürülür ve soğumaya bırakılır. soğuduktan sonra servis tabağına alınarak servis yapılır…ZEYTİNYAĞLI BAKLAMIZ…HAZIR…AFİYET OLSUN
zeytinyağlı baklanın
Malzemeleri
-Yarım kg bakla
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-2 adet domates
-1 tatlı kaşığı domates salçası (arzuya göre)
-2 çay kaşığı toz şeker
-Tuz
Zeytinyağlı baklanın Yapılışı
-Baklanın kenarlarındaki kılçıkları güzelce çıkarılarak ayıklanır.
-istediğiniz büyüklükteDoğrayıp, bol suda iğce yıkanır.
-ocağa Tencereyi koyup içine yağ konur. Rendelenmiş (ya da yemeklik doğranmış) kuru soğanları koyun
-Suyun içinden alınan baklalarımız eklenir, tuz ve şeker imizide ilavesiyle ocağa konur.
-Rengi değişince içine kabuğu soyulup küp doğranmış ya da rendelenmiş domatesler ilave edilir.
-10-15 dakika kadar kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırarak fasulyelerle domates soğanın içice harmanlanması ve suyunu çekmesi beklenir.
-Sonra da salçayı eklenip, kokusu gidinceye kadar tekrar kavrulur.iğce kavurunki kokusu olmasın
-Sonra baklaların üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
-Pişen bakla yemeğimiz söndürülür ve soğumaya bırakılır. soğuduktan sonra servis tabağına alınarak servis yapılır…ZEYTİNYAĞLI BAKLAMIZ…HAZIR…AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder