12 Nisan 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA



MALZEMELER;
300 gr. bulgur
5 adet kuru soğan
1 baş ince kıyılmış sarımsak
1 su bardağı kıyılmış ceviziçi
1 su bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz,karabiber
kuru patlıcan ve biber

YAPILIŞI;
Patlıcanları ve biberleri yumuşayıncaya kadar tuzlu su ile haşlayın.Soğanları ince ince kıyıp bulgur,sarımsak,domates ve biber salçası,ceviz,toz şeker,yeterince tuz,karabiber ve sıvı yağın yarısıyla karıştırın.Bu harcı haşladığınız kuru patlıcan ve biberlerin yarsına kadar doldurup ağızlarını elinizle kapatın. Bütün malzemeyi aynı şekilde doldurduktan sonra tencereye birbirinin ağız kısmını kapatacak şekilde dizin.Yeterince tuzu, kalan sıvı yağı,limon suyunu dizdiğiniz dolmaların üzerine gezdirip en üstede bir tabak kapatın.Üstüne 2-3 parmak çıkacak kadar su ilave edip önce orta ateste , kaynamaya başlayıncada kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri