ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI:
yarım kiloyaprak
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet dometes
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 adet limon
tuz
2 adet soğan
2 adet dometes
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 adet limon
tuz
HAZIRLANIŞI:
soğanları doğrayıp kavurun dometesleride rendeletip soğanlara
ekleyin,ardında salça,nane,karabiber,tuz ve şekeride ekleyip iyice
kavurun,daha sonra pirinci koyup 1 su bardağı suyla suyu çekene kadar
pişirin,biraz dinlendirip sarmaişlemine başlayın sarmaları tencereye
dizerken her katına az sıvıyağı gezdirip 2 dilim lion koyun(böyle daha
lezzetli olucaktır)sarma işlemi bittiten sonra bi kaba su koyup içine
biraz sıvıyağı,1tatlı kaşığı salça bi miktar tuz koyup karıştırın
dolmanın üzerine kadar doldurun üstüne bi tabak kapatıp kısık ateşte
pişirin.afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder