11 Nisan 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI:
 
yarım kiloyaprak
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 adet dometes
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı şeker
1 adet limon
tuz
HAZIRLANIŞI:
soğanları doğrayıp kavurun dometesleride rendeletip soğanlara ekleyin,ardında salça,nane,karabiber,tuz ve şekeride ekleyip iyice kavurun,daha sonra pirinci koyup 1 su bardağı suyla suyu çekene kadar pişirin,biraz dinlendirip sarmaişlemine başlayın sarmaları tencereye dizerken her katına az sıvıyağı gezdirip 2 dilim lion koyun(böyle daha lezzetli olucaktır)sarma işlemi bittiten sonra bi kaba su koyup içine biraz sıvıyağı,1tatlı kaşığı salça bi miktar tuz koyup karıştırın dolmanın üzerine kadar doldurun üstüne bi tabak kapatıp kısık ateşte pişirin.afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Yemek Tarifleri, Nefis Yemek Tarifleri © 2012 | Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri , Yemek Tarifleri and Yemek Tarifleri